Grillspyd av hjort er enkelt å lage. Det magre kjøttet med fargerike grønnsaker er noe alle vil sette pris på å få servert. Men hvordan får man kjøttet ekstra saftig? Her får du tipsene til en sunn og fargerik rett. Til grillspyd kan du bruke alle stykningsdelene, så lenge de er renset for sener og kjøttet er mørt.

 

Gås forbinder man ofte med smak av lever, og at kjøttet er tørt. Dette ville jeg gjøre noe med. Men først måtte jeg få tak i en gås, så turen gikk til Sunnmøre på skadefelling av gås på våren. Gås ble det, og en ny rett med gås trur jeg er kommet for å bli. «Rollergås» er en smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av.

 

Ingredienser (4 porsjoner)

 

Grillspyd med hjort (stekt i panne)

Hjortekjøtt (ca. 300 g)

Baconstykke (ca. 100 g, uskåret)

Diverse grønnsaker (ca. 600 g. F.eks. paprika, søtpotet, løk, squash)

Sopp (ca. 100 g)

Meierismør (til steking)

Potetmel

Salt & pepper

 

Grillspyd med «rollergås» (stekt i panne)

Gåsekjøtt (brystfiléter fra to gjess)

Baconterninger (ca. 100 g)

Én neve basilikum

Én neve persille

Én sjalottløk

1,5 dl matfløte

Meierismør (til steking)

Syltet hvitløk

Nøytral olje

Potetmel

Salt & pepper

Tacokrydder (evt. Spisskummen)

Muskat

 

Couscous-blanding

Couscous (150 g)

Grønnkål (ca. 100 g)

Tørkede tranebær (ca. 50 g)

Nøytral olje

Vann (2,5 dl)

 

Hvitløksdressing

Seterrømme (1 boks)

Én neve persille

Syltet hvitløk

Salt & pepper

 

Ramsløkdressing

Seterrømme (1 boks)

Ramsløkpuré (ramsløk knust i blender med olje, sitronsaft og eddik)

Én neve persille

Gi oss en tilbakemelding