Om Jakt- & Viltmatkanalen


Naturen vår er full av opplevelser, og her finner vi
de beste råvarer fra fjorden, skogen og fjellet.

Våre forfedre var jegere og sankere. Denne tradisjonen og kunnskapen er viktig å videreføre for å skape et mer bærekraftig forbruk. I dagens samfunn har disse råvarene dessverre måttet vike mer og mer plass, til fordel for langreist og lett tilgjengelig mat innpakket i plast.

Gjennom Jakt- og Viltmatkanalen er målet vårt å inspirere deg til å dra ut på tur og utnytte alle de fantastiske ressursene vi har rundt oss. Jo mer man lærer om naturen vår, jo mer forstår man viktigheten av å ta vare på den. Her får du se og lære hele prosessen fra høsting i naturen, til ferdig mat servert på bordet.

Du vil lære i detalj å lage gode og varierte matretter som inneholder råvarer fra naturen vår, samt få tips om jakt, fiske, fangst, sanking og foredling.

Menneskene bak og foran kamera

Joar Søhoel

Joar kommer fra Hafslo i Sogn, hvor han også bor. Han er utdannet kokk og har 17 år bak seg i bransjen. Hans lidenskap for jakt, fiske, fangst og sanking har skapt fram viltkokken i han.

I 2012 kom han til finalen i «Farmen» på TV2, og i 2013 ble han kåret til «Årets Villmarkskokk». I tillegg har han gitt ut filmene «Jakta på Brølebukken» 1 & 2 i samarbeid med Veri Media, i 2018 & 2019. Joar har derfor de senere år vært mer bak kamera på jakt og filmet andre jegere, enn å jakte selv.

Terje Valen Høihjelle

Terje kommer fra Overhalla i (Nord-)Trøndelag, og bor i Sogn. Han har mange års erfaring med videoproduksjon, og er lidenskapelig opptatt av friluftsliv, jakt, fiske og sanking av ville vekster. Terje vil for det meste befinne seg bak kamera på denne kanalen, men kan plutselig dukke opp i ny og ne.